Nieuwe bijeenkomst Kunst in de wereld                                              <

20 september 2011

Onder leiding van kunstenaar Merlijn Twaalfhoven is in 2011 een nieuwe cyclus van de succesvolle serie Kunst in de wereld gestart: CAL-XL netwerk- en inspiratiedagen voor kunstenaars en makers.

Derde bijeenkomst
We nodigen je uit voor de derde bijeenkomst op dinsdag 20 september can 10.30 tot 17.30 uur in Den Bosch. We zijn te gast bij het Bosche Makershuis. In deze bijeenkomst kunnen ervaren en prille makers nieuwe inspiratie en kennis opdoen en dilemma’s die ze tegenkomen in hun werk onderzoeken in gerichte intervisiegroepen. Met stevige discussies, een scherpe inleiding, nieuwe ontmoetingen en lekker eten en drinken. Ook jouw concrete project kan hier door collega’s worden onderzocht en van waardevol advies worden voorzien.
Naast twee intervisierondes kom je in aanraking met het werk van Bossche kunstenaars van de Makerskamers, onder meer tijdens een rondrit door de stad.
 
Thema

Het thema van deze dag is ‘Kunst in de wijk: de artistieke grenzen’.
 Wat zijn specifieke kenmerken, krachten en valkuilen bij het werken in de wijk? Hoe combineren makers artistieke en sociale doelen? Het Bossche Makershuis heeft een specifieke werkwijze ontwikkeld waarbij naast het eindproduct ook het proces verwerkt wordt in artistieke producten.

Gastsprekers
Pierre Rutgers, ambtelijk secretaris van Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant leidt de bijeenkomst in en vertelt in zijn introductiespeech Samen komen we een heel eind in de buurt over de ondersteuning van cultuur in de buurt door het plaatsen van een buurtcultuurfonds en een buurtcultuurwinkel. Romijn Conen en kunstenaars van het Bossche Makershuis lichten hun werkwijze toe en brengen hun dilemma’s in.
De overige makers die hun dilemma’s zullen delen worden binnenkort bekend gemaakt.

Organisatie
Deze studiedag wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Kunst in de Wereld, CAL-XL, Cultuur en Ondernemen, Kunstfactor, Het Bossche Makershuis en Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant. 


<